Pyramids Revisited at Korzo Theater, The Hague

On Thursday the 15th of march, four works of the participating artists of the “Pyramida”-exhibtion made their way to the Lighthouse Festival in The Hague’s Korzo Theater.

Moritz Geremus – Freedom – Joy in Labor – Political Transparency – Honor
Nika Volkova – Equally abandoned
Pim van der Heiden – Retrogeography of Enver Hoxha’s Statue’s Life

AND a new work by Ronald Schelfhout – Albania, things that were created in the eagle country

Unfortunately only the latter two made it into the documentation.

Visible in the background - the Albanian Flag next to Ronald's video on a deconstructed TV inside a wooden structure.

Retrogeography of Enver Hoxha’s Statue’s Life

 

Pyramids on Gazeta MAPO

14 artistë nga Holanda, Sllovakia, Rusia, Hungaria, Austria dhe Amerika zbarkuan rreth pesë javë më parë në Tiranë, ku u janë bashkuar edhe disa artistëve nga Shqipëria. Misioni i tyre ishte vështrim objektiv i realitetit shqiptar, duke marrë spunto nga Piramida, simboli i fundit i komunizmit, e sjellë si “relikte” edhe në kapitalizmin e vonë shqiptar. Lexo më shumë…